Bloemgoed Blog

Het zal u niet zijn ontgaan dat de maatregelen & adviezen met betrekking tot het coronavirus per dag worden bij gesteld ook voor onze regio. Voel je welkom in onze winkel zolang het nog mag. Veiligheid, gezondheid en hygiëne staan bij ons voorop, in het belang van onze klanten. Maar het belangrijkste advies is en blijft: blijf thuis!  Voorlopig informeren wij u dagelijks via deze blog.


🌹1️⃣0️⃣0️⃣4️⃣2️⃣0️⃣2️⃣0️⃣🌹2️⃣7️⃣
En dan is het Goede Vrijdag. Op deze dag herdenken christenen de kruisiging en dood van Jezus. Gisteravond wellicht gekeken naar de Passion gekeken het Nederlands muzikaal-Bijbels evenement over het lijden en sterven van Jezus Christus. Op Goede Vrijdag herdenken we de kruisiging en de dood van Jezus. Maar voor vele is het een extra vrije dag.

✅ Maar wij zijn vandaag geopend van 9.00 tot 18.00 uur.

 

✅ Ongetwijfeld kunnen er vandaag momenten zijn dat er buiten gewacht moeten worden en dat natuurlijk graag op 1.5 meter afstand. Kom bij voorkeur vroeg of laat in de middag.

✅ Trots zijn wij op onze bezorgers! Afgelopen dagen zijn er heel veel kilometers gereden in onze regio.

✅ Iedereen kan of mee doen met onze Paas wedstrijd: Virtueel Paas eieren zoeken. Zoek alleen de 21 eieren met een letter anders bent u het “haasje”. Maak met de letters een zin van vier woorden. Inmiddels zijn de eerste aanmeldingen binnen en is er al meer dan 200 keer gezocht naar de Paas eieren op ons kanaal op YouTube.

https://youtu.be/lmLCncS_unM

✅ Normaal zijn wij 7 dagen per week geopend maar zondag 1e en maandag 2e Paasdag zijn wij gesloten.

✅ Vandaag geen bloem centraal maar een foto van ons weekend aanbieding het Bloem(goed)koopje. Een fleurig Paasboeket van tulpen, nestje eieren, buxus, en kronkelwilg voor € 9,95! Aanbieding geldig t/m zaterdag zolang de voorraad strekt.

 


🌹9️⃣0️⃣4️⃣2️⃣0️⃣2️⃣0️⃣🌹▶️2️⃣7️⃣
Voor het eerst sinds het begin van de corona-uitbraak is het aantal bedden dat bezet wordt door coronapatiënten afgenomen. Positief nieuws maar geen reden om met Pasen er massaal op uit te trekken. Blijf thuis blijft het advies!

✅ Heeft u toch bloemen nodig dan graag alléén en vandaag welkom tussen 9.00 en 18.00 uur.

✅ Gezien de berichten dat wij rekening moeten houden met een anderhalve-meter-economie is er een extra betaalautomaat besteld.

✅ Weer ontroerende reacties gehad n.a.v. de Paas bloemen groet voor de bewoners van het Oudorperzand.

✅ Bij bestellingen onze kaartjes vaak te klein zijn voor de opgegeven tekst. Maar met wat verklein, knip, print en plakken lukt het aardig.

✅ Zo fijn dat veel klanten al boeketten besteld hebben voor levering op vrijdag en zaterdag. Advies wacht niet tot het laatste moment!

✅ Parkeren kan bij onze winkel dichtbij en is gratis. Maar rekening houden met extra drukte tussen 11.00 en 15.00 uur op de komende dagen.

✅ Beide Paasdagen zijn wij gesloten maar op dinsdag 14 april vanaf 9.00 uur gaan onze deuren weer open.

✅ Op donderdag 16 april wordt in Nederland Secretaressedag gevierd. Nu deze kanjers massaal thuis werken een mooie gelegenheid om ze in de “bloemetjes” te zetten. En elke manager of leidinggevende kan dat snel en makkelijk via: www.tikkiesnelboeketbestellen.nl/tikkie-snel-boeket-bestell…

✅ Duizendschoon (in het Latijn bekend als Dianthus barbatus) is vandaag de bloem foto van de dag. Het mooiste meisje van de klas. Het lievelingetje van de leraar die met iedereen lijkt op te kunnen schieten. In de tuin trekt ze hommels, bijen en vlinders aan. En in de vaas.. iedereen die haar ziet! De bloemblaadjes van duizendschoon kleuren rood, roze, violet, paars, wit, of tegenwoordig vaak ook tweekleurig, zoals wit met rood, rood met wit, paars met wit of wit met paars. Het is een kleurrijk exemplaar die in boeketten voor leven in de brouwerij zorgt.
Duizendschoon kent meerdere namen. Ook als ze koekoeksbloem of klokjesgentiaan wordt genoemd, zal vriendelijk naar je toe draaien. Er is geen symboliek bekend van duizendschoon, maar dat zij staat voor verpletterende schoonheid moge duidelijk zijn met zo’n naam.
Duizendschoon (Dianthus barbatus) is familie van de anjer (Dianthus), afgeleide van Dios (God) en anthos (bloem). Duizendschoon is inheems in het Middellandse Zeegebied, Zuid- en Midden-Europa. De eerste keer dat we van duizendschoon hoorden was in de 16de eeuw. Toen werd ze in kloostertuinen toegepast en gekweekt.

#mooiwatbloemendoen #lenteisbloemen #alkmaar#bedanktvoordiebloemen #zorgvoorelkaar#secretaressedag

 


🌹0️⃣8️⃣0️⃣4️⃣2️⃣0️⃣2️⃣0️⃣🌹2️⃣6️⃣
“Houd vol en blijf zoveel mogelijk thuis. Ook dit Paasweekeind. Ik doe een beroep op iedereen om Pasen thuis te vieren” en “Terug naar normaal is een zaak van de lange adem.” dit waren misschien wel de belangrijkste woorden uit de toespraak van premier Rutte gisteravond. Minister van Volksgezonheid Hugo de Jonge sprak ondermeer over de zorg voor kwetsbare ouderen om vaker de telefoon te pakken en om een bos bloemen te geven!

✅ En dat kan Bloemgoed geregeld worden want wij zijn open vandaag van 9.00 tot 18.00 uur.

✅ Of bestel thuis 7 dagen per week online via onze webshop: Klik hier 

✅ Bestel bij voorkeur al op donderdag voor gegarandeerde bezorging van u boeket op Paas zaterdag. Wacht a.u.b. niet tot het laatste moment.

✅ Vandaag op de foto de Ranonkel.
Lok de lente in huis met ranonkels
De lente verdient het om gevierd te worden. Dat doe je uitbundig met de ranonkel, feestnummer bij uitstek. De kweker plant de knolletjes van deze seizoensbloem in het najaar, zodat de ranonkel piekt op het moment dat jij klaar bent voor een lentefeest. De ranonkel op de foto is oranje maar ze zijn er ook het wit, geel, roze, rood en paars. Haar bloemblaadjes openen zich stuk voor stuk, zodat jij steeds meer van haar prachtige hart kunt kijken.
Wist je dat de ranonkel symbool staat voor charme? Gaf je in de Victoriaanse tijd een bos ranonkels, dan zei je: ‘Ik vind je rijk aan aantrekkelijkheden’. Och, dat waren nog eens tijden. Maar vergis je niet, ook nu nog maak je mensen blij met een bonte bos ranonkels.
Oorspronkelijk komt de ranonkel helemaal uit Midden-Azië. Via allerlei omwegen belandde de bloem uiteindelijk ook in Europa, waar zij haar officiële naam kreeg: Ranunculus. Dit is het Latijnse woord voor kikkertje, niet zo gek als je bedenkt dat de ranonkel in het wild voorkomt in drassige gebieden.

#mooiwatbloemendoen #alkmaar #lenteisbloemen #zorgvoorelkaar

 


🌹6️⃣0️⃣4️⃣2️⃣0️⃣2️⃣0️⃣🌹▶️2️⃣4️⃣
Een nieuwe week is aangebroken na een weekend met veel zon. Het is de week voor Pasen het belangrijkste christelijke feest in het liturgische jaar, volgend op de Goede Week. Christenen vieren deze dag vanuit hun geloof dat Jezus opgestaan is uit de dood, op de derde dag na zijn kruisiging.

✅ Op deze maandag zijn wij geopend van 9.00 tot 18.00 uur.

✅ Gisteravond was de aftrap van onze wedstrijd Virtueel Paas Eieren Zoeken. Heel veel leuke reacties ontvangen en al een aantal berichten met de juiste oplossing.

✅ Maar wie gaat mee doen aan dit spel let dan goed op want wij zoeken de eieren met een letter 😉

✅ De Paas wedstrijd is te zien op YouTube zie de video onder dit bericht

✅ De eerste bestellingen al binnen komen voor Goede Vrijdag en Paas zaterdag.

✅ Wij verwachten enorme drukte de komende dus advies bestel op tijd en wacht niet tot het laatste moment.

✅ Volhouden lieve mensen ook met volgen van de RIVM regels. Doe je dat niet dan riskeer je een hoge boete.

✅ Vandaag op de foto CELOSIA
Je kent ze vast wel, mensen die op een feestje binnenkomen en meteen alle hoofden doen omdraaien. De opvallend flamboyante Celosia is een bloem met dezelfde eigenschap. Vurige kleuren en opvallende vormen, dat zijn zaken waaraan je de Celosia herkent. Deze opvallende verschijning heeft een wit, rood, geel, roze, paars, oranje, groen of meerkleurig uiterlijk. Soms kom je de Celosia tegen in de vorm van een pluim, soms als een kam of een staart. De veelzijdige bloemen hebben bovendien een licht kruidige geur. De Celosia staat symbool voor stoutmoedigheid. Als je iemand moed wilt toewensen voor iets spannends, dan is een flinke bos Celosia’s dus zeer op zijn plaats.In de tropen kun je zomaar tegen een Celosia aanlopen, want daar komt deze flamboyante verschijning vandaan. Hij heeft zich vanuit Oost-Afrika en Zuidoost-Azië verspreid naar veel andere tropische oorden.


🌹5️⃣0️⃣4️⃣2️⃣0️⃣2️⃣0️⃣🌹▶️2️⃣3️⃣
Lange wachttijden bij tuincentra mbt het deurbeleid zorgen ervoor dat veel mensen plantjes bij hun lokale bloemist komen halen. Dat zien wij ook in onze buiten presentatie en binnen in de winkel stijgt de verkoop van kamerplanten.

✅ Op deze mooie zondag zijn wij geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

✅ Het gisteren heel druk is geweest maar wij zo trots zijn op onze klanten omdat iedereen zich aan de RIVM regels heeft gehouden.

✅ Dat veel ouderen in Oudorp steeds meer online bestellingen plaatsen via “Tikkie Snel Boeket Bestellen”

✅ Gisteren de opnames zijn gemaakt voor onze Paas wedstrijd en dat vanavond om 18.00 uur de officiële aftrap staat gepland.

✅ Het Bloem(goed)koopje voor het Paas weekend extra mooi gaat worden maar slechts 3 dagen geldig is vanaf donderdag 9 april. Beide Paas dagen zijn wij gesloten.

✅ Dit jaar genieten van al het moois van de Keukenhof dat kan veilig thuis via deze link van een virtuele tour door het park. Elke drie dagen zijn er nieuwe video’s te zien.
https://youtu.be/dqMA5s-N1Uw

✅ En tot besluit vandaag op de foto: BOUVARDIA, een veelzijdig typje. Je zou denken dat de bouvardia met haar stervormige bloemen een diva met sterallures is. Niets is minder waar. Deze beauty doet het zowel solo als gemixt fantastisch. Het maakt weinig uit of je haar uitkiest als de leading lady of haar een kleine bijrol geeft. Stralen doet ze toch wel! Bouvardia is verkrijgbaar in de kleuren wit, roze, rood of twee van deze kleuren gecombineerd. Ze is lid van de Rubiacae-familie en is ook een geliefde tuinplant. Er zijn ongeveer dertig soorten bouvardia’s die allemaal verschillende maten, bloemkleuren en enkele of dubbele bloemen bieden. Altijd te herkennen aan de trompet- of stervormige bloem. Bouvardia's hebben een roemrijk verleden. Ze is vernoemd naar Charles Bouvard, lijfarts van Lodewijk XIII en hoofd van de Jardin du Roi te Parijs. De bloem symboliseert enthousiasme en daarom worden bouvardia’s vaak opgenomen als snijbloem in bloemstukken die gegeven worden om iets te vieren. Het geslacht bouvardia omvat circa dertig soorten en stamt uit Midden-Amerika, en dan vooral uit Mexico. Wist je dat koffie, gardenia’s en pentas zijn gerelateerd aan de bouvardia?

#mooiwatbloemendoen #bloemenopzondagalkmaar#alkmaar #lenteisbloemen #zorgvoorelkaar

 


🌹4️⃣0️⃣3️⃣2️⃣0️⃣2️⃣0️⃣🌹▶️2️⃣2️⃣
“Zorg voor elkaar” was gisteren het motto van een spontane actie van een klant. Hij bestelde 86 bosjes tulpen voor zijn medebewoners in een appartementencomplex in Alkmaar.

✅ Onze verse aanvoer tulpen mede hierdoor in één middag was uitverkocht.

✅ Dat er in de loop van deze ochtend er weer nieuwe aanvoer is rechtstreeks van kweker Borst Bloembollen B.V.

✅ Zondag wij “live” gaan met onze Paas wedstrijd voor jong oud “Virtueel Paas 🥚eren zoeken”

✅ Sinds de opening van onze winkel in juli 2017 wij op feestdagen nooit open gaan. Volgende week op beide Paasdagen onze winkel daarom gesloten zal zijn.

✅ Het volledige Bloemgoed team thuis, hopelijk in de tuin, dan even kan bijkomen van deze bizarre weken rond de Corona uitbraak.

✅ Blijf de regels volgen alleen SAMEN krijgen wij Corona onder controle.

✅ Geopend vandaag van 9.00 tot 18.00 uur. Twee klanten binnen is buiten wachten op 1,5 meter afstand.

✅ Vandaag op de foto een ontmoeting met de Koningin van de Bloemen: de roos. De majestueuze roos dankt deze titel aan haar wereldwijde populariteit als mooiste meisje van de klas. Een bloem waarvan alle kleuren een eigen bijzondere betekenis hebben. Dus waar of wie je ook bent, er is altijd een passende roos voor jou te vinden. De hartvormige blaadjes staan voor liefde en vertrouwen en de doornen geven aan dat de liefde niet altijd over rozen gaat. Vooral rode rozen zijn onlosmakelijk verbonden met de liefde, maar wist je dat iedere kleur een eigen betekenis heeft?

Rood: liefde en respect.
Wit: echte liefde, puurheid, waardigheid, reinheid.
Roze: geluk, dankbaarheid, zuiverheid.
Oranje: verlangen, waardering, sympathie.
Geel: intieme vriendschap, verbondenheid.

Ook combinaties van kleuren en combinaties met andere bloemen hebben een betekenis. Met een witte en rode roos samen spreek je bijvoorbeeld de wens uit om altijd samen te zijn. Rozen in een boeket symboliseren dankbaarheid en één roos in een groot boeket staat voor: jij bent degene van wie ik hou, jij bent het voor mij!

#mooiwatbloemendoen #lenteisbloemen #alkmaar#zorgvoorelkaar

 


🌹3️⃣0️⃣4️⃣2️⃣0️⃣2️⃣0️⃣🌹▶️2️⃣1️⃣
Mensen zijn op dit moment veelal noodgedwongen thuis. Dat dit vergaande psychologische gevolgen kan hebben, zal niemand verbazen. Juist daarom is het in huis hebben van bloemen en planten een heel goed idee. Onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat je je niet alleen gelukkiger maar ook nog eens gezonder voelt wanneer je mooie bloemen en planten in huis hebt.

✅ Geopend vandaag voor maximaal 2 klanten tegelijk van 9.00 tot 18.00 uur.

✅ Er nu elke dag meer Paas arrangementen in de winkel staan om cadeau te geven of om thuis het gezelliger te maken.

✅ Er weer een nieuwe collectie aardewerk en glazen vazen in de winkel staan.

✅ Deze prachtige tropische bloem op de foto is de Protea een Zuid-Afrikaanse schone met veel gedaantes. Met haar ingenieuze oranje-roze schutbladeren, mysterieus hart (de bloem) en stevige bloemsteel zie je haar niet snel over het hoofd. Dat maakt deze bloem ook zo geschikt om solo te pronken, in een mooi vaasje. Maar ook in een boeket pakt ze haar kans om te stralen. Alleen met haar uiterlijk, want geuren laat ze aan andere bloemen De bloem komt oorspronkelijk uit Zuid-Afrika, waar je haar ook vindt onder de plaatselijke alias Suikerbossie. Deze naam is te danken aan sappen die de bloemen uitscheiden en die naar suiker smaken. De Protea groeit in subtropische tot tropische omstandigheden met warme dagen met veel zon en koele nachten. Inmiddels wordt de bloem ook op andere continenten geweekt, waardoor de Protea steeds makkelijker en het hele jaar door te koop is.

 


🌹2️⃣0️⃣4️⃣2️⃣0️⃣2️⃣0️⃣🌹▶️2️⃣0️⃣
Problemen bij landelijke bloemen verzendorganisaties door de enorme drukte. Bestel daarom bij uw lokale bloemist. Wij kunnen dit ook top regelen voor u!

✅ Vandaag geopend van 9.00 tot 18.00 uur.

✅ Blijf bij voorkeur thuis en bestel online via: https://www.tikkiesnelboeketbestellen.nl/tikkie-snel-boeket…

✅ In onze winkel kunnen kinderen altijd krijt tekeningen maken. Maar in deze weken even niet. Kom bij voorkeur alléén als u toch naar onze winkel komt.

✅ Wij hebben in onze buiten presentatie bloemen en planten voor het balkon, terras of tuin .

✅ Op de foto vandaag Hypericum.
De Hypericum verrast je graag. De levensloop van Hypericum staat in het teken van verandering. Ze start als bloem, maar haar uiteindelijke vorm is een tak vol met bessen. Hypericum herken je tijdens de bloei aan goudgele bloemetjes, daarna groeien er besjes aan de takken. Deze witte tot dramatisch donkerrode besjes geven snel een stoere twist aan een mooie bos bloemen. Hypericum is ook bekend als Hertshooi en Sint-Janskruid. Ja, daar heb je vast wel eens van gehoord. Dit kruid wordt vaak ingezet als middel tegen slapeloosheid of om depressieve klachten tegen te gaan. Back in the day had het kruid de bijnaam “jaag den duvel”. Het werd toen gebruikt als afweerkruid tegen heksen, magie en andere ellende. Oorspronkelijk komt Hypericum uit Bulgarije en Turkije, maar wordt overal in Europa gespot.


🌹1️⃣0️⃣4️⃣2️⃣0️⃣2️⃣0️⃣🌹▶️1️⃣9️⃣
Volhouden lieve mensen! Samen komen we deze moeilijke periode te boven. Blij dat wij met onze winkel open mogen blijven tot in ieder geval 28 april a.s.,Maar zo triest voor alle andere ondernemers in de horeca, hotels, kappers. Het worden zware weken voor ons allemaal!

✅ Vandaag open van 9.00 tot 18.00 uur.

✅ Door de enorme drukte: bestel op tijd een boeket voor bijvoorbeeld een verjaardag of huwelijks jubileum.

✅ Volhouden ook met het afstand houden, deur beleid van onze winkel (maximaal 2 klanten).
Blijf thuis maar toch bloemen nodig kom alléén!

✅ Vandaag op de foto de Gerbera. Frisse vrolijkheid voor ieder interieur. De kracht van de gerbera? Ze brengt een grote dosis vrolijkheid in huis! Haar frisse kleur en speelse vorm passen bij ieder interieur en iedere gebeurtenis, dus met gerbera’s zit je altijd goed.
De basiskleuren van de gerbera zijn wit, rood, geel, roze, paars, oranje en groen. De bloem is er ook tweekleurig, meerkleurig en in diverse van de basiskleuren afgeleide kleuren. Het prachtige hart van deze bloem kan zwart of groen zijn. Kortom: volop keuze in kleur. De vorm is ronduit vrolijk: enkel- en dubbelbloemig, pompon- en spidervormen. Is het je weleens opgevallen dat als een kind een bloem tekent, dit in de vorm van de gerbera is?
Waarom gerbera’s bekend staan als geboortebloemen, komt misschien wel voort uit het feit dat we ze vaak vrolijk vinden. Ze in alle kleuren komen. Ze de bloemetjes en bijtjes aantrekken. Ze voor onschuld staan en puurheid. Er zijn zoveel redenen waarom wij van gerbera’s houden, misschien juist daarom associëren we de bloem met de geboorte van een baby.

 


🌹3️⃣1️⃣0️⃣3️⃣2️⃣0️⃣2️⃣0️⃣🌹▶️1️⃣8️⃣
De laatste dag van maart is aangebroken met vanavond duidelijkheid hoe Nederland verder gaat na 6 april.

✅ Vandaag geopend van 9.00 tot 18.00 uur.

✅ Als u moet wachten omdat er al 2 klanten binnen zijn houd dan rekening met 1,5 meter afstand regel. Gebeurd dit niet dat loopt u de kans op een boete van € 400.

✅ Gisteren is van start gegaan een speciale campagne om de waarde van bloemisten te laten zien, juist in onzekere en moeilijke tijden zoals nu. Nederland heeft meer dan ooit behoefte aan gezelligheid in huis. Met de campagne #Mooiwatbloemistendoen toont de branche haar meerwaarde.

✅ Vandaag geen bloemen foto maar een korte video over onze liefde en passie voor bloemen en natuurlijke materialen.

#lenteisbloemen #verantwoordwinkelen
#alkmaar
#mooiwatbloemistendoen


🌹2️⃣9️⃣0️⃣3️⃣2️⃣0️⃣2️⃣0️⃣🌹▶️1️⃣6️⃣
De zomertijd is vannacht weer ingegaan. Om 02.00 uur vannacht ging de klok een uur vooruit naar 03.00 uur, makkelijk te onthouden door het ezelsbruggetje 'in het voorjaar gaat de klok vooruit'.

✅ Op de zondag zijn wij geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

✅ Vandaag onze master bloemist Jan Pieter jarig is en hij dit jaar 25 jaar zelfstandig ondernemer is.

✅ Later dit jaar wij mogelijk even stil willen staan bii dit jubileum. Maar voorlopig is er nog geen reden voor een feest.

✅ Ongelooflijk fijn dat onze klanten buiten rustig wachten. Soms kan dat even langer zijn bij het bespreken van een rouw arrangement. Dank u wel daarvoor!

✅ Iedereen houdt van een zwierig veldboeket op z’n tijd en de keuze van zo’n bloemetje op de foto is dan snel gemaakt. Veronica zo heet dit bloemetje is te vinden in allerlei blauwtinten, maar ook in paars, roze en wit. Dat maakt deze bloem een passende kandidaat voor een lenteboeket. Er zijn ruim tien soorten Veronica en zijn te herkennen aan de bloemvorm in een kegelvormige, opgaande aar. Ook zie je Veronica vaak in tuinen, waar vlinders vrolijk om haar heen fladderen.

 


🌹2️⃣8️⃣0️⃣3️⃣2️⃣0️⃣2️⃣0️⃣🌹▶️1️⃣5️⃣
Het was gisteren even schrikken omdat wij op Google op “tijdelijk gesloten” werden gezet. Bij heel veel bloemisten in het land dat ook het geval was. Welk “virus” dit is geweest weten wij niet. Gelukkig konden wij het zelf snel oplossen.

✅ Bloemgoed 2.0 open is vandaag van 9.00 tot 18.00 uur.

✅ Onze klanten keurig kijken of er al 2 klanten in de winkel zijn en dan rustig buiten wachten op meer dan 1,5 meter afstand 👍

✅ Dat noemen wij verantwoord winkelen alleen SAMEN krijgen we Corona onder controle!

✅ Vanavond de klok één uur vooruit gaat en de zomertijd in gaat.

✅ Dit zonnige weekend wordt thuis écht een feest met de meest zonnige koningin van de bloemen.
Wat als je één bloem zou mogen kronen tot koningin van de zomerbloemen? Dan kies je toch zeker de majestueuze zonnebloem! Wist je dat de bloem in de natuur overdag meedraait met de zon? Ze wil geen straaltje missen... 's Nachts keert de bloemknop terug naar het oosten, wachtende op haar geliefde zon. Heliotropisme noemen we dit fenomeen. Bijzonder toch?

#mooiwatbloemendoen #verantwoordwinkelen#alkmaar
#blijfgezond #zomertijd #lenteisbloemen

 


🌹2️⃣7️⃣0️⃣3️⃣2️⃣0️⃣2️⃣0️⃣🌹▶️1️⃣4️⃣
Gisteren in onze winkel enorme drukte met de Tikkie bestellingen. Telefonisch af te en toe even niet bereibaar waren en op het internet merk je de gevolgen van de capaciteit en snelheid nu (bijna) iedereen thuis werkt, studeert of een film kijkt.

✅ Van 9.00 tot 18.00 uur zijn wij geopend.

✅ Bii drukte vandaag wacht buiten onze winkel op 1,5 meter afstand van elkaar. In de winkel 2 klanten tegelijk.

✅ De export van bloemen naar China weer langzaam op gang komt. Vooral tulpen, hyacinten en andere voorjaars bloemen.

✅ Hierdoor de prijzen op de veiling weer stijgen maar wij toch “scherpe” aanbiedingen hebben staan.

✅ Volgende week wij leuke items presenteren zoals een Paas wedstrijd voor jong en oud en de introductie van “Bloemgoed TV”.

✅ De prachtige oranje bloem op de foto een “ Strelitzia” is ook wel bekend onder de Nederlandse naam ‘paradijsvogelbloem’. Dat is niet zo gek, want in de warme oorden waar zij groeit, gebruiken de vogels het schutblad als zitplaats waardoor de bloem zich opent. Deze bloem doet het goed in opvallende boeketten maar schittert ook graag met z'n drieën of vieren bij jou De bloem kent verschillende symbolieken. De Strelitzia wordt gezien als de bloem van vrijheid en staat ook voor onsterfelijkheid. Deze bijzondere symboliek vraagt om een mooi verhaal. Geef je de strelitzia, zorg dan voor een kaartje waarop je uitlegt waarom nou hij/zij deze bloem verdient❣️


🌹2️⃣6️⃣0️⃣3️⃣2️⃣0️⃣2️⃣0️⃣🌹▶️1️⃣4️⃣
Over twee weken is het Pasen maar zal dit jaar minder feestelijk zijn en thuis moeten worden gevierd. Door het zonnige weer de bloembollen velden in bloei staan en tot kleur komen.

✅ Om 9.00 uur onze deuren weer open gaan en mogen er maximaal 2 klanten tegelijk in onze winkel zijn.

 

✅ Dit vermeld staat op een infobord voor onze winkel.

✅ Dit voorlopig verplicht is en er controles plaats vinden door medewerkers handhaving van de gemeente Alkmaar.

✅ Dat komend weekend de klok één uur vooruit gaat.

✅ Dat een bezoekje aan de Keukenhof er dit jaar niet in zit maar dat u wel dit prachtige park virtueel kan bezoeken.

https://youtu.be/a0VXJL1AT4g

✅ De teksten op kaartjes van online bestelling heel ontroerend zijn om te lezen en te schrijven.
Een mevrouw uit de Vechtstraat in Alkmaar schreef: “Geen kaartje, is om zelf van te kunnen genieten 😉

✅ Thuis blijven nog steeds het aller belangrijkste is. Als we zo de verspreiding van het virus kunnen sturen, zijn de gevolgen voor de volksgezondheid uiteindelijk het meest beheersbaar.

✅ Op de foto deze prachtige paarse bloembol Allium.Je verwacht toch niet dat een lid van de uienfamilie kan uitgroeien tot een spectaculaire bloeiende bol van kleine bloemetjes. Maar pas op als je de steel beschadigt, je ruikt dan de typische uiengeur. Zet ze daarom gelijk in het water na het schuin afsnijden van de stelen. De Allium Giganteum is de grootste variant en kunnen een doorsnede hebben van maar liefst 15 cm puur geluk.

#mooiwatbloemendoen #lenteisbloemen #keukenhof#alkmaar #blijfgezond #stayhealthy

 


🌹2️⃣5️⃣0️⃣3️⃣2️⃣0️⃣2️⃣0️⃣🌹▶️1️⃣3️⃣
Gisteren de eerste dag open volgens de nieuwe regels van de RIVM. Wat waren wij trots op onze klanten! Iedereen had er begrip voor en bij het wachten voor de winkel meer dan 1,5 meter afstand!

✅ Op deze woensdag zijn wij open van 9.00 tot 18.00 uur.

✅ Tikkie Snel Boeket Bestellen een succes is voor iedereen die vanaf thuis bloemen wil bestellen om familie, vrienden of thuiswerkers te verrassen met een fleurig boeket!

✅ “Een lente groet van Bloemgoed 2.0” stond op het kaartje van 50 bossen tulpen geschonken aan de bewoners van Oudorperzand.

✅ Dat wij zoveel complimenten hebben gekregen met de tulpen verkoop van de afgelopen week.

✅ Dat wij zo kweker Borst Bloembollen B.V. konden helpen anders zouden er veel tulpen vernietigd moeten worden.

✅ Alle banken het limiet hebben verhoogd voor contactloos betalen van €25 naar €50. Zo kan er makkelijker en veiliger betaald worden zonder het in toetsen van de pincode.

✅ Deze blog ook te lezen is op onze website voor mensen die geen Facebook of Instagram account hebben.

Wij wensen iedereen ondanks alles toch een mooie zonnige woensdag!


🌹2️⃣4️⃣0️⃣3️⃣2️⃣0️⃣2️⃣0️⃣🌹▶️1️⃣2️⃣
Belangrijk nieuws voor alle winkels n.a.v. de update van het kabinet gisteravond:

“Winkels moeten een "scherp deurbeleid" gaan voeren, zodat er niet te veel mensen tegelijk binnen zijn. Dat beleid moet aan de deur duidelijk gemaakt worden. Als winkeliers zich daar niet aan houden, kan de burgemeester een boete van 3000 tot 4000 euro uitschrijven of tot sluiting overgaan”

 

✅ Vanaf vandaag er bij de deur een duidelijk markering komt te staan met de mededeling:

Maximaal 2 klanten in winkel
Wacht hier en houd afstand!

✅ 1 klant bij de toonbank om af te rekenen en 1 klant mag rond kijken.

✅ Of beter nog “blijf thuis” bestel online en betaal met tikkie via:

https://www.bloemgoed.nl/tikkie-snel-boeket-bestellen

✅ Dat al onze klanten op een paar na steeds meer contactloos betalen of met pin!

✅ De plant op de foto is een ananasplant - officiële naam Bromelia Corona - Neem er alleen geen hapje van: het is een siervrucht en dus niet eetbaar, zoals de ananas uit de supermarkt.
De vrolijke ananasplant is het zonnetje in huis, in de zomer verhuis je ‘m mee naar balkon of terras!*

Wij wensen u allemaal veel sterkte, geniet van de zon thuis in de tuin of op balkon en blijf gezond!

#alkmaar #zorgvoorelkaar #blijfgezond#lenteisbloemen

 


🌹2️⃣3️⃣0️⃣3️⃣2️⃣0️⃣2️⃣0️⃣🌹▶️1️⃣1️⃣
Afgelopen weekend was zonnig en de lucht was blauw waardoor wij deze mooie lente foto konden maken. Wij rekening houden met het sluiten van onze deuren voor een onbepaalde tijd. Omdat de regering steeds meer vraagt aan alle inwoners van Nederland om thuis te blijven!

✅ Op deze maandag nog normaal geopend zijn van 9.00 tot 18.00 uur.

✅ Op onze website sinds vandaag een nieuwe pagina online staat “Tikkie Snel Boeket Bestellen”

✅ Wij normaal verzend kosten vragen omdat “gratis bezorgen” misleidend is. Onze bezorger ook betaald moet worden voor zijn arbeid en voor de benzine.

✅ Het bestelde boeket alléén dan de juiste hoeveelheid aan bloemen heeft waarvoor u heeft betaald.

✅ Door het sluiten van grote winkelketens in de stad de drukte op ons winkelcentrum en in onze winkel is toegenomen.

✅ Heeft u vragen bel ons gerust op telefoonnummer 072 - 737 0400.

✅ Of stuur uw vraag via e-mail aan: info@bloemgoed.com.

Sluiten wij deze blog af met iedereen veel sterkte te wensen en met deze woorden van onze koning:
“Alertheid, solidariteit en warmte: zolang we die drie vasthouden kunnen we deze crisis samen aan, ook als het wat langer gaat duren”

#alkmaar #zorgvoorelkaar #blijfthuis #lenteisbloemen

 


🌹2️⃣2️⃣0️⃣3️⃣2️⃣0️⃣2️⃣0️⃣🌹▶️1️⃣0️⃣
Bloemen verbinden. In tijden dat onzekerheid en angst hoogtij vieren, staat ook verbondenheid op. Al zijn we meer dan ooit 'alleen', laat het je niet beletten om te verbinden.
Stuur eens een kaartje of geef bloemen met een boodschap.
Muziek kan ook verbinden dat zagen wij afgelopen vrijdag door een spontane actie van NPO 3 radio dj sander hoogendoorn. Bloemen zijn niet zo anders dan wij mensen. Ze houden van licht, vers water én muziek! Er zijn al heel wat onderzoeken gedaan naar het effect van verschillende soorten geluid op de groei van bloemen. En wat blijkt? Bloemen hebben net zo'n brede muzieksmaak als wij!

 

✅ Geniet vandaag extra van uw bloemen met muziek van onze playlist “Bloemgoed(e) muziek” via Spotify.

https://open.spotify.com/playlist/3VepLrTrYIrx6tqMmQhJtD…

✅ Op onze website iedereen verzoeknummers kan aanvragen.
En wie weet komen wij zo tot een Top 1000.

https://www.bloemgoed.nl/bloemgoed-e-muziek

✅ Op deze zondag open zijn van 10.00 tot 17.00 uur.

✅ Dat wij sinds gisteren ook prachtige snijhyacinthen verkopen van kweker Straathofflowers.

✅ Ruik je een hyacint, dan weet je dat het lente is. Met hun geur en frisse kleuren jaag je de winter zo je huis uit.

✅ Dat de richtlijnen van de RIVM bij ons in de winkel gehanteerd worden. Als wij allemaal ons gezond verstand blijven gebruiken kunnen wij mogelijk als winkel normaal open blijven.

✅ Wij dit weekend veel felicitatie boeketten mochten maken voor een verjaardag of huwelijk.

✅ Dat ons Bloem(goed)koopje nog twee dagen geldig is. Dat heel veel klanten tulpen hebben gekocht om mensen in de zorg te bedanken en in de “bloemetjes” te zetten.

Geniet thuis op deze zondag van de bloemen en muziek onder het motto: "You'll never walk alone" 

 

#alkmaar #zorgvoorelkaar #Lenteisbloemen #spotify

 


🌹2️⃣1️⃣0️⃣3️⃣2️⃣0️⃣2️⃣0️⃣🌹▶️9️⃣
Het is lente! De lente brengt een nieuwe stroom van bloemen. Wat zijn eigenlijk typische lentebloemen? Met de klassiekers onder de voorjaarsbloemen zoals tulp, hyacint en narcis beginnen we de vaaswisseling. Daarna vullen we het huis met, viburnum, violier en blauwe druif. Je komt dit seizoen nog vazen tekort!

✅ Vandaag geopend van 9.00 tot 18.00 uur.

✅ Heel Oudorp zorgt voor elkaar❣️
Wij gisteren héél veel tulpen hebben verkocht om te geven aan opa en oma, ouders, de buurtjes, voor mensen die werkzaam zijn in de zorg.

✅ Gaf je in de zestiende eeuw een tulp weg, dan gaf je diegene rijkdom. In die tijd was de bloem mateloos populair en ontstond er een speculatieve handel in tulpenbollen. Voor de prijs van één tulpenbol schafte je toen een heel grachtenpand aan in Amsterdam. Op dit moment kost een bos bij ons € 2,00 echter de gelukswaarde is alleen maar gestegen.

✅ Denk aan anderen, maar ook aan jezelf. Je zult waarschijnlijk veel thuis zijn de komende tijd. Of thuiskomen na lange dagen gewerkt te hebben. Wij verkopen “boeketten op maat” van XS (€10) tot DL (De Luxe €40).

✅ Gezellig komen winkelen met het gezin? Nee, nu even niet! Toch boodschappen of bloemen nodig kom alléén en houd afstand!!!

Sluiten wij deze blog af om u ondanks alles toch een mooi weekend te wensen.
Met als toevoeging de laatste regels uit de toespraak van Koning Willem Alexander:

“2020 wordt een jaar dat ieder van ons zich een leven lang zal herinneren. Iedereen heeft zijn eigen ervaringen en beleeft het op een andere manier. Maar ik hoop en verwacht dat een gevoel van saamhorigheid en trots ons dwars door deze moeilijke tijd zal blijven verbinden”

#zorgvoorelkaar #lenteisbloemen#bloemenopzondagalkmaar #alkmaar

 


🌹2️⃣0️⃣0️⃣3️⃣2️⃣0️⃣2️⃣0️⃣🌹
Vorige week vrijdag zijn wij gestart met het schrijven van een dagelijkse blog met informatie over onze winkel m.b.t. de uitbraak van het Coronavirus. Vandaag dus aflevering 8️⃣.

✅ Geopend vandaag van 9.00 tot 18.00 uur.

✅ Verkopen doen wij graag aan klanten die bij voorkeur alléén komen, afstand houden en met pin of contactloos betalen.

✅ Met ons Bloem(goed)koopje “Tulpen tijd” je huis vrolijk en fleurig maakt onder het motto:
      #byflowersnottoiletpaper

✅ Wij steunen hiermee tulpen kweker Borst Bloembollen B.V.

✅ Er vandaag en morgen nog aanvoer is en er inmiddels meer dan 10.000 tulpen zijn verkocht die anders vernietigd werden.

✅ Morgen, zaterdag 21 maart officieel de lente begint.

✅ Bloemen bestellen via onze website nog steeds mogelijk is ook voor een adres buiten onze regio.

Hoe anders deze dagen en wellicht nog weken zullen zijn in Oudorp, Alkmaar en regio onze kwaliteit, enthousiasme en aandacht voor u blijft hetzelfde❣️

#alkmaar #blijfgezond

 


🌹1️⃣9️⃣0️⃣3️⃣2️⃣0️⃣2️⃣0️⃣🌷
Juist nu we aan huis gebonden zijn wordt er opvallend veel bloemen en planten gekocht. Maak van je thuiswerkplek een gezonde groene omgeving of ga alleen naar buiten en maak de tuin lente klaar. Laten we elkaar helpen en zorgen voor wat kleur in deze moeilijke tijd!

✅ Op deze donderdag 19 maart geopend zijn van 9.00 tot 18.00 uur.

✅ Dat het Bloem(goed)koopje een succes is en de komende dagen er elke dag aanvoer is.

✅ Begin april de campagne “Lente is bloemen” van start gaat maar er mogelijkheid bestaat dat de uitrol van deze actie voor onze winkel wordt geannuleerd.

✅ Dat wij al meer dan 1.000 Piggy spaarders hebben en dat er dagelijks nieuwe spaarders bij komen. Kijk op onze website voor meer informatie.

✅ Contactloos betalen snel en veilig is en een pincode boven € 25 hierdoor niet nodig is. Dat mogelijk is bij onze huisbankier ABN AMRO met smartphone, een K ring of sleutelhanger.

Graag tot ziens in onze winkel. En nogmaals het verzoek houd afstand van elkaar mocht er (veel) wachtende klanten zijn. Samen komen we deze moeilijke periode te boven. Let een beetje op elkaar en blijf gezond❣️

#alkmaar #blijfgezond #lenteisbloemen

 


🌹1️⃣8️⃣0️⃣3️⃣2️⃣0️⃣2️⃣0️⃣🌹
Bizarre tijden in de bloemenwereld zoals iedereen heeft kunnen zien op de televisie en lezen in de krant.
In onze winkel gaat de verkoop voorspoedig omdat veel klanten toch een fleurig boeket in huis willen hebben staan nu iedereen zoveel mogelijk thuis moet blijven.

✅ Wees welkom in onze winkel van 9.00 tot 18.00 uur.

✅ Ook wij hebben 👏👏👏 voor de kanjers in de zorg❗️

✅ Wij veel boeketten op maat verkopen verkopen voor deze toppers❗️

✅ Bloemen kwekers zien bedrijf voor hun ogen kapot gaan: 'Blijf bloemen kopen' is hun advies en delen dit hier ook in het belang van onze onderneming.

✅ Fijn dat iedereen in onze winkel bij voorkeur alléén komt, bijna geheel met pin betaald en afstand houd.

✅ Dat er in de loop van de ochtend een speciaal “bloemgoedkoopje” komt. Deze extra lang geldig is tot na komend weekend.

Lieve mensen, veel sterkte allemaal en het aller belangrijkste in deze dagen #blijfgezond❣️

#alkmaar #zorgvoorelkaar #lenteisbloemen

 


🌹1️⃣7️⃣0️⃣3️⃣2️⃣0️⃣2️⃣0️⃣🌹
“Mijn boodschap aan de ondernemers van Nederland en hun werknemers is deze: het kabinet zal doen wat nodig is om u te steunen”. Een klein gedeelte uit de toespraak van onze premier Mark Rutte. Een belangrijke uitspraak voor ons om gemotiveerd die service te blijven geven zoals u van ons gewend bent.

 

✅ Op deze dinsdag geopend zijn van 9.00 tot 18.00 uur.

✅ Wij dagelijks verse bloemen kunnen bestellen en deze via onze groothandel geleverd krijgen.

✅ Het maken van prachtige bloemen arrangementen bij vreugde en verdriet hierdoor gewaarborgd blijft (geboorte, huwelijk, jubileum of overlijden).

✅ Blijf uw gezond verstand gebruiken. Kom dus bij voorkeur alléén naar onze winkel, houd afstand en betaal met pin!

✅ Belt u ons (072-7370400) en zijn wij in gesprek probeert u het dan even later nog eens. Of stuur uw vraag of bericht aan info@bloemgoed.com.

“Blijf alert en volg de aanwijzingen op, ook als u sterk en gezond bent, in het belang van mensen die kwetsbaarder zijn”

Ook dat onderstrepen wij, het gehele team van Bloemgoed 2.0,

waardoor wij SAMEN deze moeilijke tijd kunnen door staan❣️

#alkmaar #zorgvoorelkaar

 


🌹1️⃣6️⃣0️⃣3️⃣2️⃣0️⃣2️⃣0️⃣🌹
Na de officiële maatregelen die gisteren zijn genomen rond de uitbraak van het Coronavirus mogen wij als bloemenwinkel nog open blijven. Hierbij belangrijke informatie:

✅Op deze maandag zijn wij geopend  van 9.00 tot 18.00 uur.

Bestel bij voorkeur bloemen via onze website.

Of bel ons om telefonisch een bestelling door te geven via 072 - 7370400.

✅Het tulpen plukken rond de viering van de start van de lente (zaterdag 21 maart) is geannuleerd. Er is helaas geen reden voor een feest.

✅Belangrijkste advies wat wij met u willen delen: blijf thuis!

Wij wensen iedereen heel veel sterkte maar zeker de collega’s ondernemers van de horeca tot alle mensen in de zorg❣️

#alkmaar #zorgvoorelkaar

 


🌹1️⃣5️⃣0️⃣3️⃣2️⃣0️⃣2️⃣0️⃣🌹
Net als de zaterdag zal het ook vandaag een heel andere koop zondag worden dan normaal. Klanten in onze winkel delen hun verhalen. Bezorgdheid over ouders, kinderen. Gaan de scholen dicht?
Blijven de winkels open? Het zal de komende dagen van dag tot dag duidelijk worden. Reden voor ons om voorlopig dagelijks u te blijven informeren via deze blog.

 

✅ Op deze zondag zijn wij geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

✅ Het Bloemgoed(goed)koopje “Tulpen bokaal” in de smaak viel en
bijna is uitverkocht.

✅ Het is wetenschappelijk bewezen dat sommige kamerplanten luchtkwaliteit binnenshuis kunnen verbeteren door bepaalde giftige stoffen uit de lucht te verwijderen. Wij verkopen deze planten in onze winkel en onze medewerkers kunnen er alles over vertellen.

✅ Deze blog ook op onze website is te lezen voor mensen die ons willen volgen maar geen Facebook of Instagram account hebben.

Wees welkom in onze winkel waar wij graag luisteren naar uw verhalen om er vervolgens uniek bloemwerk voor te maken.

Zoals altijd met liefde en passie voor bloemen en natuurlijke materialen!

 

 


🌹1️⃣4️⃣0️⃣3️⃣2️⃣0️⃣2️⃣0️⃣🌹


Wat een drukte was het gisteren in onze winkel of de kerst periode weer terug was. Alleen dan zonder ballen en glitters. En verder in dit bericht:

✅ Van 9.00 tot 18.00 uur zijn wij vandaag geopend!

✅ Pinnen? Ja graag!

✅ Onze HiFive boeketten cadeau kaart veel als bloemen abonnement wordt verkocht. Bijvoorbeeld voor een wekelijks “bloemetje” voor ouders of familie welke zelf niet naar buiten kunnen of tijdelijk niet mogen. Vraag onze medewerkers naar de mogelijkheden.

✅ Onze overburen Albert Heijn Oudorp weer volop toilet papier op voorraad heeft!

🅿️ arkeren dichtbij onze winkel niet altijd mogelijk is op een drukke zaterdag.

Wij verwelkomen u graag in onze winkel. Maar kan het even niet wegens ziekte dan wensen wij iedereen van ❤️e beterschap!

 

 


 

🌹1️⃣3️⃣0️⃣3️⃣2️⃣0️⃣2️⃣0️⃣🌹

✅ Onze winkel op deze vrijdag 13-03 normaal geopend is van 9.00 tot 18.00 uur.

✅ We houden extra toezicht op hygiëne m.b.t. deurklinken en de pinautomaat.

✅ Wij geven de voorkeur voor pin betalingen i.p.v contant.

➡️ Blijft u toch liever thuis of bent u dat verplicht gebruik dan eventueel onze webshop:

✅ Elke dag rond 8.00 uur geven wij een update met de laatste informatie.

✅ Telefonisch zijn wij bereikbaar op 072 - 737 0400

✅ Hoe anders deze dagen in Oudorp / Alkmaar en regio ook zijn onze kwaliteit, enthousiasme en aandacht voor u blijft hetzelfde!